7 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 19:02
No menu items!

Fosta consilieră a lui Kovesi, Dana Tițian, audiată la SIIJ

spot_img

Fosta consilieră a Laurei Codruța Kovesi, judecătoarea Dana Tițian, este audiată, joi, la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Potrivit unor surse judiciare, Dana Tițian dă declarații de martor într-un dosar privindu-l pe foștii procurori ai DNA Ploiești, Lucian Onea și Mircea Negulescu. 

Dana Tițian nu a făcut declarații la intrarea în sediul Secției.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu sunt cercetaţi de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru constituire de grup infracţional organizat. Cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

Andrei Tudor