15 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 13:47

Primul concert pilot cu peste 1000 de oameni din România. Ar putea duce la Untold sau Neversea

În luna iulie am putea avea primul mare concert pe litoral. RESTO propune organizarea unui eveniment pilot cu peste 1.000 de participanţi cu test COVID negativ sau certificat de vaccinare

Asociaţia Patronală a Restaurantelor, Cafenelelor, Barurilor, Cluburilor, Saloanelor de Evenimente şi Beach Barurilor (RESTO) Constanţa propune autorităţilor organizarea, în luna iulie, a unui eveniment pilot pe litoral, după modelul unuia similar derulat în Olanda, la care să se permită accesul a peste o mie de participanţi, pe baza prezentării unui test COVID-19 negativ sau a certificatului de vaccinare.

“În jur de 1.300 de persoane au participat la o petrecere organizată într-un club din Amsterdam, pentru a testa riscurile la care ar fi supusă populația în cazul ridicării restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, astfel încât autoritățile să ia cea mai bună decizie privind redeschiderea țării. Un astfel de eveniment ar putea avea loc și pe litoralul românesc. Noi am înaintat deja această propunere către DSP Constanța!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a RESTO Constanţa.

Conform sursei citate, din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentele mari au fost anulate și nu e clar dacă în 2021 se vor putea ține concerte cu mii de participanți. În acest context, evenimente precum Untold sau Neversea, sunt puse sub semnul întrebării.

Preşedintele onorific al RESTO Constanţa, Corina Martin, a menţionat că participanţii la eveniment vor fi monitorizaţi, iar dacă rezultatele medicale vor fi bune, atunci s-ar putea redeschide industria evenimentelor în România, chiar dacă se vor impune anumite condiţii de acces.

“Adică, după modelul companiilor aeriene, care impun restricţii la urcarea la bord, de ce nu am face şi noi la fel? Vrem sa monitorizăm împreună cu DSP şi cu alte instituţii evenimentul şi dorim să putem analiza apoi rezultatele. Am aflat că și primarul Clujului a venit cu o astfel de idee și cred că dacă se va aproba pentru Cluj, atunci trebuie să se aprobe și pentru noi. Ne dorim să luăm în calcul luna iulie și ne așteptăm să avem condiții bune de organizare”, a spus reprezentanta RESTO Constanţa.