7.2 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 6:20

Premierul s-a lăsat convins de Dacian Cioloș și Cătălin Drulă, la coaliție. Va da mai mulți bani ministerului Tranporturilor

spot_img

Florin Cîțu a anunțat, marți, după ședința coaliției, că ministerului Tramsporturilor îi va fi alocată în plus suma de 625 milioane de lei, după disucuțiile cu ministrul Cătălin Drulă și copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș.

„La Transporturi, aşa cum v-am spus, au cerut pentru subvenţii şi pentru asistenţă socială şi acolo vom suplimenta puţin sumele. La asistenţă socială vom merge pe media ultimilor ani, deci cu 100 de milioane, şi la subvenţii cu 83 de milioane. Totalul este puţin mai mare, pentru că am suplimentat şi la CNAIR, acolo m-am uitat la execuţie şi execuţia este bună şi acolo am suplimentat cu 170 de milioane. 625 de milioane, cam aşa sunt”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, la care discuţiile s-au purtat pe rectificarea bugetară.

Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS, a declarat după aceeași ședință că ministrul Tranporturilor “s-a luptat” ca să obțină banii necesari pentru investiții și reparații de drumuri.

“Drula a spus care e nevoia si ce ar putea cheltui, nevoi până în noiembrie, când va fi o nouă rectificare bugetară, era nevoie de un minim necesar, circa 1 miliard de lei. Din aceștia, 450 milioane sunt bani care au ieșit din arbitraje cu companii anul trecut, urmează să verificăm cu ministerul Tranporturilor și ministerul de Finanțe, din acele 450 milioane lei, sunt obligații de plată de 50 milioane, restul eșalonăm. Astfel, din acel miliard, 600 milioane sunt pentru celelate linii, subvenții, asistență socială, investiții, reparații drumuri. Domnul ministru s-a luptat, azi doar am concluzionat discuțiile pe care le-am avut toată săptămâna”, a mai spus Dacian Cioloș.

M. Nedelcu