12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 13:11

Elena Cristian, DCNews: “Nu înțeleg de ce a fost criticat Cîțu. A spus avem, NU aveți”

spot_img

Elena Cristian, redactor şef DC BUSINESS, vine cu o întrebare cheie după ce premierul Florin Cîţu a spus că peste 1% dintre români câştigă salarii nete de peste 3000 de euro pe lună. 

“Premierul Cîţu a făcut astăzi o declarație cu care sunt de acord 100%:“Avem cele mai multe salarii mari în euro nete”.

N-am înțeles de ce a fost aspru criticat. A spus “avem”, nu “aveți”.

Adică ei, cei care ne conduc să ne aburească. Altfel, cum putem interpreta declarația în contextul următoarelor cifre: 50.000 de angajaţi au salarii de și peste 3.000 euro/lună. 1.600.000 de angajați sunt plătiți cu salariul minim pe economie (sub 300 de euro net). Nu știe sau nu vrea sa știe?”, a scris Elena Cristian pe Facebook. 

Cîţu: Peste 1% dintre români, salarii mai mari de 3000 de euro net 

“Este o estimare a Băncii Naţionale. Eu vă spun că am văzut ieri nişte cifre foarte interesante, cum mai mult de 1% dintre angajaţii din România au un salariu mai mare de 3.000 de euro net, cum creşte ponderea celor care au salarii mai mari de 1.000 de euro, ceea ce înseamnă ca (…) ne mutăm spre direcţia pe care eu am vrut-o, într-un moment în care România nu mai este o ţară cu salarii mici, nu mai este o destinaţie pentru cei cu salarii mici… (…) România devine o destinaţie pentru investiţii cu valoare adăugată mare şi nu mai este o destinaţie pentru salarii mici”, a susţinut Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

M. Nedelcu