20 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 17:52

Premierul Florin Cîțu, a treia zi în care ÎNTOARCE SPATELE presei. Nici la guvern nu vrea să răspundă la întrebări

spot_img

Prim-ministrul a ieșit la briefing, după ședința de guvern de joi, în care s-au stabilit noile măsuri de relaxare, dar a refuzat, a treia zi consecutiv, să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Marți și miercuri a fugit de ziariști la sediul PNL și în Parlament.

Florin Cîțu a început să vorbească, la briefing, despre noile măsuri de relaxare dar după câteva minute, a pasat microfonul secretarului de stat al DSU, Raed Arafat și a plecat fără să răspundă întrebărilor.

Jurnalistul Antena 3 l-a atenționat că în urmă cu o zi, la Parlament, când fugea pe holuri cu presa după el și refuza să vorbească despre planul PNRR pe care îl prezentase aleșilor, după ce a jignit ziariștii spunându-le că “Nu v-ați civilizat în 30 de ani trecuți de la Revoluție”, Florin Cîțu a promis că “va răspunde jurnaliștilor doar în cadru civilizat, la Guvern”.

“Pentru întrebări, domnule premier, aţi spus că veţi răspunde astăzi, la Guvern, domnule premier, într-un cadru civilizat. Vă rugăm!”

Premierul s-a întors însă cu spatele și a ieșit din sala de briefing, refuzând să mai facă vreo declarație.

Cu două zile înainte, la sediul PNL, premierul s-a certat cu ziariștii care i-au reproșat că nu răspunde la obiect, ci doar “la anumite părți ale întrebărilor, care îi convin”.

Dacă nici la sediul PNL, partidul din care provine, nici la Parlament, unde este unul dintre aleșii cetățenilor, nici la guvern, unde ocupa, temporar, funcția de prim-minisstru, dl Cîțu nu vrea să răspundă întrebărilor firești ale presei, atunci de unde să obținem noi, jurnaliștii, informații pe care să le oferim publicului? Și nu este vorba despre date extrem de complexe, ci despre chestiuni pe care țara pe care o conduce are nevoie să le știe. Despre decizii pe care primul ministru le ia pentru românii care așteaptă să li se spună ce au de făcut și cum trebuie să facă să supraviețuiască în vremuri complicate ca acestea. Și, chiar dacă are o experiență redusă în politică, premierul Cîțu stie totusi ca oricât de dificile ar fi întrebările ziariștilor, pe atât de banale pot fi răspunsurile politicienilor.

Emanuel Stan