21 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 18:09

VIDEO Florin Cîțu s-a certat cu jurnaliștii pe holurile Parlamentului: “Nu v-ați civilizat în 30 de ani”. Jurnaliștii îl așteptau de mai multe ore

spot_img

Premierul Florin Cîțu a avut o ieșire total neașteptată față de jurnaliști. Aceștia l-au așteptat mai multe ore pentru o declarație după prezentarea în plenul Parlamentului a Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Premierul le-a întors spatele și i-a acuzat “că nu s-au civilizat în 30 de ani”

Mai jos redăm dialogul care a avut loc între premierul Florin Cîțu și jurnaliști. 

Jurnalist: Doar cu Liviu Dragnea mai făceam astfel de imagini. Vă plac?

Nu v-aţi civilizat în 30 de ani de zile. În orice ţară civilizată, declaraţii se dau într-un spaţiu normal. Vă aşteptăm la Guvern, la declaraţii.

Jurnalist: De ce ne spuneţi că nu suntem civilizaţi?
Ne-aţi jignit, domnule premier. Aşteptăm scuze din partea dumneavoastră, pentru că ne-aţi spus că în 30 de ani nu ne-am civilizat.

Jurnalist: Deci presa nu este civilizată?

Florin Cîţu: Am spus că declaraţiile le dau la Guvern.

Jurnalist: Aţi spus că nu suntem civilizaţi. În 30 de ani nu ne-am civilizat.

Jurnalist: Dumneavoastră sunteţi un om civilizat pentru că ne jigniţi, domnule premier?

Florin Cîţu. Nu v-am jignit. Am spus foarte clar că declaraţiile le fac la Guvern, într-un cadru normal, frumos, nu alergăm unii după alţii.

Jurnalist: Dacă aţi fi stat frumos la cadru, puteam să avem declaraţii normale, cum face fiecare premier şi cum a făcut fiecare premier în ultimii 30 de ani. Cred că dumneavoastră uitaţi că sunteţi în slujba cetăţenilor români, că sunteţi angajatul cetăţenilor români şi că nu sunteţi şeful lor şi nici şeful nostru.