4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:33
No menu items!

Pilates Boutique: Reformer, bun și pentru bărbați, nu doar pentru femei

spot_img

“Pilates este un sport pentru femei” ar spune mulți, poate și pentru că revistele si site-urile, inclusiv cele de specialitate, au popularizat nenumărate vedete – doar feminine – care au ales să practice regulat această metodă de antrenament.

O idee complet greșită“, le răspunde necunoscătorilor Roxana Mera, instructor de pilates la Pilates Boutique, unul dintre puținele studiouri în care puteți înțelege conceptul consacrat de Joseph Pilates: să vă controlați mușchii cu ajutorul minții.

Potrivit Roxanei, metoda Pilates poate face diferența pentru sănătatea dumneavoastră, fără a solicita organismul. În plus, este recomandată sportivilor de performanță, mai ales în perioadele de recuperare după efortul intens, pe care îl presupune participarea la competiții.

De acum, chiar și scepticii pot testa aparatul “Pilates Reformer” doar la Pilates Boutique, studioul situat pe strada Chiparosului, nr. 25, din Capitală (la câțiva pași distanță de Piața Alba Iulia). Cât de important este Pilates Reformer și pentru domni poate confirma Lucian, care vă așteaptă la antrenamente pline de forță și energie.

 

Un bărbat, “părintele” Pilates?

Dezvoltată de Joseph Pilates la începutul anilor 1900, această metodă de antrenament urmărește controlarea mușchilor cu ajutorul minții.

Studiind anatomia, yoga, culturismul, gimnastica și artele marțiale, Joseph Pilates considera că stilul nostru de viață, modern, postura deficitară și respirația ineficientă sunt factorii majori ai sănătății precare. Astfel, el a dezvoltat o serie unică de exerciții fizice viguroase, destinate îmbunătățirii posturii, coordonării, echilibrului, puterii, flexibilității, respirației și functionalității organelor. A inventat o varietate de aparate cu arcuri de rezistență, la care se pot executa aceste exerciții. În 1926 a deschis primul studio de pilates la New York. Astfel s-a născut un nou concept în lumea fitness-ului.

R.D.