17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:20

Percheziţii la grupurile de restaurante şi baruri Chocolat, Fratelli şi Tratoria Il Calcio

spot_img

43 de percheziţii au loc în această dimineaţă la grupurile de restaurant şi baruri Chocolat, Fratelli şi Tratoria Il Calcio, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin instalarea unor programe informatice de contabilitate pe casele de marcat prin care se diminuau vânzările şi se prejudicia bugetul de stat, se arată într-un comunicat oficial.

Prejudiciul în acest caz este estimat la 500.000 euro.

În această activitate infracţională coordonatori sunt Tudor – Mihai Constantinescu şi cetăţeanul francez Guilbert-Lassange Jean Phillppe Pierre Luc, asociaţi la societăţile comerciale CHOCO ATENEU SRL -CHOCO MOSILOR SRL – , COZA NOSTRA ART SRL , THEOBROMA CONSULT SRL –  şi THEOPROD ART SRL, precizează comunicatul.

În anul 2006 aceştia au achiziţionat un program informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat, de la S.C. SOLUTIONS CENTER S.R.L. societate din Constanța. Programul cuprinde “două registre de evidenţă contabilă de acelaşi tip, referitoare la aceleaşi bunuri şi valori: unul reflectă realitatea economică şi financiară a contribuabilului la care accesul este restricţionat; unul falsificat în care sunt înregistrate date şi operaţiuni ce relevă venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate şi banii încasaţi”.

În plus, artizanii programului informatic de contabilitate, au comercializat și pus la dispozitie acest program și altor societăţi comerciale din piață, în aceleași scop al fraudării bugetului de stat.

În acest caz vor fi puse în aplicare 112 mandate de aducere.