16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:19
No menu items!

Oros explică de ce a renunțat la demisie:”Rămân în echipa Orban”

spot_img

Ministrul demisionar și, totodată, demis al Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că îşi retrage demisia și rămâne interimar, alegând să rămână alături de Ludovic Orban.“Cred cu convingere că singura soluție realistă și decentă pentru gestionarea crizei politice, sanitare și economice din țara noastră este refacerea Coaliției și un Guvern condus de Ludovic Orban”, a transmis Oros.

“Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban! Eu rămân asumat valorilor în care cred, în echipa liberală a lui Ludovic Orban. Singurul lider liberal cu credibilitate, în jurul căruia se poate construi, nu demola”, a scris ministrul demis al Agriculturii pe Facebook.

Oros a precizat că nu este normal ca programele derulate de către MADR în acestă perioadă să fie inutil afectate de criza politică generată în mod cu totul gratuit de “aventurieri politici și de oameni iresponsabili” și că speră ca în curând să se instaleze un Guvern cu puteri depline.

„Întotdeauna am tratat cu seriozitate responsabilitățile publice care mi-au revenit. Cu atât mai mult onoranta poziție de ministru în Guvernul României. Niciodată nu am fugit de responsabilitate, nici atunci când ar fi fost comod să am un exit, nici acum când criza politică se adâncește. Am crezut că, după demisia mea, va fi numit rapid cineva care să gestioneze activitatea în minister”, a subliniat Oros.

El a menționat și faptul că, pentru prima dată în ultimele 9 luni, a discutat cu premierul Florin Cîțu la telefon:”M-a sunat el. M-a rugat să revin asupra demisiei, pentru o perioadă scurtă, cu argumentul că nu există nici o altă soluție  în acest moment”.

Precizările ministrului demis al Agriculturii vin după ce acesta a anunțat, vineri, că își retrage demisia și rămâne interimar, pentru că este vorba de o perioadă scurtă, iar el nu vrea să provoace disfuncţionalităţi în sistem.

                                                                                                                    Adina Silav