28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 15:14
No menu items!

București și Ilfov NU intră în carantină. Se intensifică controalele pentru respectarea măsurilor anti-COVID

spot_img

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea de carantinare a Bucureștiului venită de la Institutul Național de Sănătate Publică. În schimb, se intensifică controalele pentru respectarea măsurilor anti-COVID și se va analiza situația epidemiologică pentru propunerea de noi măsuri de limitare a răspândirii virusului.

CNSU a respins, vineri seară, propunerea INSP de carantinare a zonei metropolitane Bucureşti, pe motiv că nu există o evaluare a riscului de răspândire comunitară. De asemenea, s-a ținut cont și de propunerea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, referitoare la sesizarea transmisă de INSP cu privire la instituirea carantinei în zona metropolitană București, unde se arată că măsura carantinei zonale “nu poate duce la realizarea obiectivului specific fără să pună în pericol grav funcționarea instituțiilor statului”.

CNSU a dispus în schimb intensificarea acțiunilor de control privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și analizarea de către Grupul de Suport Tehnico – Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României a situației epidemiologice de la nivelul Municipiului București și județului Ilfov și propunerea de noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activitățile cu risc ridicat de răspândire a bolii.

Documentul poate fi consultat Aici.

Rata de infectare în Capitală a ajuns vineri la 15,83 la mia de locuitori, după de joi era de 15,4 la mie. De asemenea, incidenţa a ajuns la 24,47 la mie în Clinceni, iar în alte cinci localităţi din județul Ilfov la peste 20.

                                                                                                                Adina Silav