3.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 7:54
No menu items!

Adrian Oros s-a răzgândit. Rămâne la Ministerul Agriculturii

spot_img

Ministrul demisionar și, totodată, demis al agriculturii, Adrian Oros, îşi retrage demisia și rămâne interimar. El a argumentat că, oricum, rămâne ministru pentru o perioadă scurtă şi că fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică.

Adrian Oros a declarat, vineri, pentru News.ro că va renunţa la demisie, pentru că este vorba de o perioadă scurtă şi că nu vrea să provoace disfuncţionalităţi în sistem. ”Fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică. Am sperat că vor numi pe altcineva  şi că activitatea va continua fără şocuri inutile”, a mai declarat Oros. 
 
Pe 27 septembrie, Adrian Oros anunţa că demisionează din funcţie, pentru că, pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi. 
 
Oros arătat că bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare, iar la rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. 2, în timp ce, în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură.
 
Raluca Dan