0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 7:20
No menu items!

Primele nume anunțate de Cioloș pentru Guvernul USR: Barna și Drulă

spot_img

Premierul desemnat Dacian Cioloş nu mai pierde timpul cu negocierile și merge înainte cu propria echipă, fiind decis să depună, luni, la Parlament programul de guvernare și lista de miniștri. El a anunțat și două nume care, din punctul lui de vedere, ar trebuie să se găsească într-un eventual cabinet pe care l-ar conduce: Cătălin Drulă și Dan Barna.

„Da, sigur, la Ministerul Transporturilor nu spun că nu mai avem și alte nume în partid, dar, dată fiind performanța lui Cătălin Drulă, în momentul de față cred că ar fi greu să găsim o alternativă mai bună”, a spus Dacian Cioloș ,vineri seară, la Digi24, întrebat dacă l-ar păstra în echipa lui pe fostul ministru USR PLUS din Guvernul Cîțu.

Același lucru l-a spus și despre fostul vicepremier Dan Barna: „Da, sigur, eu îmi doresc să se regăsească. N-am avut încă o discuție definitivă cu el, dar da, el va fi pe listă. Ar trebui să fie pe listă, evident. E fostul vicepremier, cel care a coordonat echipa USR PLUS în guvern și expertiza lui în guvern va fi foarte utilă în perioada următoare”.

Președintele USR a menționat că primește deja propuneri de nume de miniștri de la membrii Biroului National al USR și că va forma o listă scurtă pe fiecare minister.

Președintele USR mai are doar 5 zile la dispoziție pentru a forma un Guvern. Așa că, după refuzul PNL, Cioloș pregătește acum un Guvernul minoritar, iar până luni, când va ajunge la Parlament cu programul de guvernare și lista de miniștri, la USR sunt programate ședințe peste ședințe.

Biroul Național al USR a stabilit de vineri seară un calendar clar pentru acest weekend. Sâmbătă va fi finalizat programul de guvernare, iar duminică este programată ședință la Biroul Național și Comitetul Politic pentru aprobarea programului și a listei de miniștri.

Așa că marți ministrii propuși ar putea fi audiați în comisiile de specialitate, iar, în aceeași zi sau cel târziu miercuri, ar putea fi dat votul pentru Guvern.

                                                                                                                    Adina Silav