28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 15:31
No menu items!

O primăriță și soțul ei au bătut un fost procuror până l-au desfigurat. Cei doi au fost reținuți de polițiști 

spot_img

Primăriţa comunei nemțene Brusturi şi soţul acesteia au fost ridicaţi de polițiști, miercuri, şi conduşi în faţa procurorului pentru audieri, într-un dosar penal deschis sub acuzaţia de tentativă de omor.

Livia și petre Bârlău sunt acuzaţi că au atacat extrem de violent un fost procuror, pe care l-au lovit cu un cleşte de tăiat lanţuri până l-au desfigurat, relatează Bihoreanul.

Soţii Bârlău au fost ridicaţi în cursul după amiezii. La capătul mai multor ore de audieri, ei au fost reţinuţi în Centrul de Arest Preventiv al Poliţiei Bihor.

„Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi ca fiind coautori la infracţiunea de tentativă la omor, constând în aceea că i-au aplicat părţii vătămate mai multe lovituri la nivelul capului şi membrelor, care i-au pus acesteia viaţa în pericol”, a declarat miercuri seară prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Săbău, pentru sursa citată.

Fapta pentru care au fost reţinuţi cei doi a avut loc în după-amiaza zilei de 29 septembrie, într-un magazin de materiale de construcţii care aparținea primăriţei  Livia Bârlău şi soţului acesteia, unde Bodogai a fost bătut cu un cleşte de tăiat lanţuri.

Fostul procuror a ajuns la spital plin de sânge, cu capul spart în trei locuri, cu braţele acoperite de plăgi şi cu piciorul rupt, pentru fixarea căruia medicii au fost obligaţi să-i monteze tije metalice.

Victima, care iniţial fusese prieten cu soţii Bârlău, a intrat în conflict cu ei în acest an, după ce primăriţa i-ar fi promis un post în Primărie şi nu s-a ţinut de cuvânt.

Ca să se răzbune, fostul procuror s-a aliat cu consilierii din opoziţie, învăţându-i să scrie cereri de informaţii publice, ca să afle despre activitatea Primăriei, şi l-a reclamat pe soţul edilului la Direcţia Antifraudă, pe motiv că tot cumpără şi revinde tractoare pe OLX, fără a plăti taxe