14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:05

Nouă români, arestați în Spania. Metoda ingenioasă prin care jefuiau mall-urile

spot_img

Nouă români au fost arestați în Spania, fiind acuzați că jefuiau mall-urile de haine și parfumuri de lux, fără să declanșeze alarma.

Românii au fost prinși într-un centrul comercial din Almeria, după ce furaseră marfă de 1.500 de euro. Și asta după ce polițiștii au fost informaţi de către agenţii de securitate ai Centrului Comercial Torrecárdenas de prezenţa unui grup de infractori, care fură din diferite magazine. Situația dura deja de câteva zile, fiind nevoie de mai multe acțiuni de filaj.

La prima intervenție, polițiștii au fost identificat două autovehicule și cinci persoane care făceau parte din grupul care acționa în centrul comercial. După ce au părăsit mall-ului, cele două maşini au fost oprite şi percheziţionate, relatează publicația locală La Voz de Almeria.

În mașini au fost găsite două genţi cu interiorul căptuşit cu bandă izolatoare, pentru a anihila alarmele, câteva foarfece mici, un magnet şi două cârlige speciale pentru a elimina alarmele. De asemenea, poliţiştii au descoperit o listă a diferitelor parfumerii din Almeria, însoţite de adresele acestora.

Persoanele arestate fac parte dintr-o reţea de hoţi care a săvârşit mai multe furturi în diferite localităţi din Spania. Ţintele lor erau magazinele de îmbrăcăminte și parfumeriile. Hoţii se deplasau cu vehiculele în oraşul în care urmau să comită infracţiunea, după care rămâneau acolo câteva zile.

Conform autorităților, o persoană rămânea în maşină, în timp ce celelalte acționau în magazine și aduceau periodic obiectele pentru a evita să fie prinse cu produsele furate asupra lor.

                                                                                                                  Adina Silav