26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 15:48
No menu items!

Nicolae Ciucă a trimis Corpul de Control pentru testele de salivă ale elevilor

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a dispus Corpului de Control să verifice achizițiile făcute de instituțiile de stat care s-au ocupat de testele de salivă pentru elevi.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a dispus Corpului de Control al Guvernului să demareze o acțiune de documentare privind achizițiile de teste de salivă la Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Ministerul Educației a cerut IGSU, la sfârșitul săptămânii trecute, să informeze când ajung în școli testele pentru săptămâna 13-19 decembrie, deoarece zilele stabilite pentru testarea copiilor erau luni și joi, iar vineri nu existau încă testele în unitățile de învățământ. Raed Arafat a răspuns jurnaliștilor că sunt întârzieri în livrarea testelor, din cauza firmelor cu care s-au încheiat contractele, dar nu IGSU a încheiat aceste contracte, ci ONAC, Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate.

Duminică seară, și Grupul de Comunicare Strategică a transmis o informare potrivit căreia testele ajung cu întârziere de doar o zi în școli, astfel că testarea se va face marți și vineri, în loc de luni și joi, în săptămâna 13-19 decembrie. 

M. Nedelcu