25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 16:05
No menu items!

News Hour with CNN: Drama familiilor de judecători afgani evacuați din Kabul de statul român. ”Ne-am pierdut viața, am pierdut tot”

spot_img

Odată cu căderea Afganistanului, și cu revenirea talibanilor la putere, mii de vieți au fost distruse, și familii întregi au foststrămutate pentru a putea supraviețui. Un reportaj în exclusivitate, realizat de Ana Maria Roman, cu cele 7 familii de afgani refugiați în România, a fost difuzat, luni seară, la News Hour with CNN, de la Antena 3.

Statul român a demarat o operațiune de extragere din Afganistan, încununată cu succes, Însă acum afganii, duc o altă luptă. Stau într-un cămin studențesc și speră ca într-un viitor apropiat, cineva să le ofere posibilitatea să o ia de la capăt.

Pe lângă incertitudinea zilei de mâine, judecătorii și oficialii guvernamentali salvați de statul român din Kabul trăiesc cu teama că fiii, părinții sau frății lăsați în urmă, ar putea fi trași la răspundere de justiția talibană.

Nu au vizitat niciodată orașul pentru că puținii bani de care beneficiază lunar, 500 de lei de persoană, merg pe mâncare.

”Ne-am pierdut viața pe care o aveam. Am venit aici cu un bagaj de haine. Ea a fost membru al Curții Supreme. Cel mai ridicat nivel. Cel mai ridicat nivel, da”.

Afganii au demarat proceduri pentru a ajunge în SUA acolo unde se află membri ai familiilor lor.

M. Nedelcu