3.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 16:44
No menu items!

Nelu Tătaru: Nu reinstituim carantina, dar vor fi sancționați agenții economici care nu respectă regulile

spot_img

Autoritățile iau în calcul restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus, a anunțat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, duminică seara la Digi24. „Avem o rată de 4% de infectare, avem o comunitară accentuată”, avertizează ministrul Sănătății, care insistă pe importanța respectării regulilor: purtarea măștii, distanțarea fizică și spălatul și dezinfectatul mâinilor.

Avem un sistem medical pregătit dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulență crescută și sunt afectate grupele de risc. Am văzut și tineri afectați”, a subliniat el.

„Analizăm Valea Prahovei și litoralul, acolo se respectă cel mai puțin regulile. Reevaluăm și agenții economici”, a afirmat Nelu Tătaru spunând că nu va fi reinstituită carantina, dar că „agenții economici trebuie să respecte regulile. Dacă nu sunt respectate, se vor lua măsuri”.

Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor”, a spus Tătaru.

Luni se va lua decizia la nivelul grupului tehnic dacă se va da aviz pentru redeschiderea restaurantelor.

Citește integral pe digi24.ro