13.9 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 8:50
No menu items!

Miile de protestatari din București, neidentificați de Jandarmerie pentru amenzi. Doar 30 de sancțiuni au fost date

spot_img

Jandarmeria a anunțat că a aplicat 30 de amenzi, în valoare totală de 29.950 de lei, organizatorilor manifestațiilor de sâmbătă din București, la care au participat câteva mii de persoane. Oficialii susțin că se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor care se impun. 

Jandarmeria nu spune însă dacă senatoarea Diana Șoșoacă, cea care a fost „one man show” în Piața Victoriei a fost sancționată printre cele 30 de persoane care au primit amendă.

Câteva mii de oameni s-au adunat, sâmbătă, în Piața Victoriei, la Universitate, apoi în marș către Parcul Izvor și Piața Leul, lângă Cotroceni, pentru a protesta împotriva măsurilor de combatere a pandemiei. Protestatarii nu au purtat mască de protecție și nu au ținut cont de distanțare socială. Organizatorii aveau autorizație pentru a strânge la protest maximum 100 de persoane, însă numărul a fost cu mult depășit. La protestul ilegal au participat de fapt în jur de 1000 de oameni. Manifestații asemănătoare au loc și în Cluj, Brașov, Constanța și Galați.