10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 11:53

FOTO/ Mii de oameni au ieșit în stradă în mai multe orașe din țară. Cele mai mari proteste ale pandemiei

spot_img

Mii de oameni de la două proteste din București, unul din Piața Victoriei, altul din Piața Universității “s-au unit” într-un singur marș, care s-a adunat în zona Izvor, la Parlament. Și în alte orașe din țară s-au organizat manifestații contra măsurilor impuse de pandemie de COVID-19.

La protestul din Piaţa Victoriei, început în jurul orei 15,00, a fost prezentă şi senatoarea Diana Şoşoacă. Ea a criticat Guvernul, pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, solicitând alegeri anticipate şi alcătuirea unui guvern format din tehnocraţi.

Șoșoacă le-a cerut, de asemenea, şefului statului şi prim-ministrului Florin Cîţu să discute cu protestatarii, pentru a le asculta nemulţumirile. Diana Șoșoacă a cântat, s-a îmbrățișat cu oamenii din piață și apoi în drum spre zona Izvor, a primit flori și mulțumiri din partea protestatarilor care o admiră.

La Piața Universității s-au strâns câteva zeci de oameni, care au protestat cu steaguri și pancarte cu mesaje precum “Jos masca, nu vaccin!”.

Câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă după amiază și în Centrul Civic din municipiul Braşov, pentru a se alătura protestatarilor din alte ţări care se opun restricţiilor luate de autorităţi pentru oprirea crizei sanitare. La Timișoara, în schimb, jandarmii au făcut un cordon și au împiedicat orice persoană care nu purta mască de protecție să intre în centrul orașului.

Și la Cluj a fost organizat un astfel de miting, la care a participat liderul AUR, George Simion. La Galați, în fața Prefecturii, aproximativ 50 de persoane, au afişat un banner cu inscripţia „Stop vaccinării obligatorii!”, iar unii dintre ei au purtat tricouri cu inscripţia „Nu vaccinării forţate!”.

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO