19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 8:02
No menu items!

Medic italian, diagnosticat cu COVID-19, la șase zile după vaccinare. Explicația: a doua doză e cea „esențială”

spot_img

Un medic de la spitalul Umberto I din Siracuza, care fusese vaccinat în urmă cu șase zile, la Palermo, a fost diagnosticat cu Covid 19, relatează Antena3, citând La Stampa. Autoritățile verifică dacă medicul a luat virusul înainte de călătoria spre centrul de vaccinare. Un alt incindent legat de vaccinare  fost raportat în Mexic, unde o doctoriță cu antecendere alergice a dezvoltat encefalomielită, relatează Agerpres.

Doctoriţa, în vârstă de 32 de ani, cu antecedente alergice, al cărei nume nu a fost dat publicităţii, a fost internată în unitatea de terapie intensivă a unui spital public din statul nordic Nuevo Leon după ce a suferit convulsii, dificultăţi de respiraţie şi o erupţie pe piele la jumătate de oră după administrarea vaccinului. Ea a fost vaccinată săptămâna aceasta.

„Diagnosticul iniţial este encefalomielită”, a declarat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat publicat vineri seara și a adăugat că nu există dovezi din studiile clinice că cineva a dezvoltat o inflamaţie a creierului după administrarea vaccinului.

Investigații au fost declanșate și de autoritățile italiene după ce o doctoriță  a fost infectată cu Sars-CoV-2 la doar șase zile distanță după ce a fost vaccinată. Directorul unei clinici din Roma, Patrizia Laurenti, a declarat că a doua doză a vaccinului este esențială și că, fără a doua doză, vaccinul e inutil.

„Acoperirea completă se realizează la cincisprezece zile de la a doua administrare. Anticorpii încep să fie produși chiar și după prima doză, dar pentru a atinge un nivel eficient de protecție, e nevoie de a doua doză, iar după 15 zile există certitudinea aproape totală că suntem protejați de Covid”, a spus Patrizia Laurenti.