24.3 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 15:01

Măsuri speciale în Arad după atentatul cu bombă. Prefectul a dispus suplimentarea efectivelor de polițiști și jandarmi

spot_img

Prefectul judeţului Arad, Toth Csaba, a dispus suplimentarea măsurilor de ordine publică, după explozia provocată asupra autoturismului lui Ioan Crișan, mort în explozie, cel mai cunoscut om de afaceri din zonă. Măsurile suplimentare au fost luate în condiţiile în care arădenii sunt îngrijoraţi că persoanele responsabile de provocarea exploziei sunt în libertate.

“Consider că în primul şi în primul rând mesajul care trebuie să vină din partea noastră, a autorităţilor, este unul de calm. Cetăţenii municipiului şi judeţului Arad pot să stea liniştiţi, am luat toate măsurile de ordine publică. În această situaţie, zic eu, ciudată, pentru că infracţiuni s-au mai întâmplat, dar infracţiuni de o gravitate asemănătoare nu a mai avut parte municipiul Arad. Există efective de poliţie şi jandarmerie în patrulare, există, pe lângă activităţile normale, şi activităţi suplimentare pentru a menţine ordinea publică”, a declarat, duminică, prefectul Toth Csaba.

Prefectul a mai spus jurnaliștilor că anchetatorii ar avea mai multe piste.

“Anchetatorii lucrează la mai multe piste, au fost efectuate activităţi specifice de anchetă, cercetarea la faţa locului, audieri de martori, au fost identificate piste de anchetă, dar nu am cunoştinţă despre identificarea unor persoane direct responsabile de această faptă”, a declarat prefectul, precizând că informaţiile le are din surse publice, nu direct de la anchetatori.

Ion Crișan, un cunoscut om de afaceri din Arad, a decedat, sâmbătă dimineaţă, după ce mașina în care se afla a sărit în aer la un minut după ce a pornit-o.