18.2 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 20:06

Ludovic Orban: “La fiecare palmă pe care am primit-o, am întors şi celălalt obraz” / “Am susținut oameni care nu au fost cu mine”

spot_img

Ludovic Orban și Florin Cîțu, cei doi candidaţi care şi-au anunţat candidatura la şefia PNL au susţinut discursuri în faţa liberalilor, la Consiliul Naţional. Florin Cîţu a spus că e nevoie de un alt tip de politică, iar Ludovic Orban și-a axat discursul pe relația cu membrii PNL. “De fiecare dată când am fost atacat din interior am întors și celălalt obraz”, a spus Orban care a completat că, pentru el, și cei care nu i-au fost alături, sunt colegii tot colegii lui.

Președintele în funcție, Ludovic Orban, care candidează din nou a salutat candidatura lui Florin Cîțu și a spus că între ei va exista o înțelegere pentru a nu se ataca, fiind o competiție fair-play.

„Decizia de a candida la preşedinţia PNL este o decizie pe care am luat-o greu. Am luat-o nu pentru obiectivele mele de carieră, ci am luat-o pentru că ştiu că, în următorii ani, PNL va avea o perioadă capitală pentru evoluţia lui în următorii ani. Sunt un om simplu, un om care m-am ridicat prin munca mea, prin deschiderea permanentă pe care am avut-o faţă de colegii mei. Ştiţi despre mine că nu există membru al PNL care să aibă nevoie de mine, care vrea să comunice cu mine şi care să nu poată vorbi cu mine, a spus Orban în fața liberalilor.

Ludovic Orban a ținut să explice și în fața liberalilor de ce a plecat singur din sediul PNL.

“M-a întrebat mass media, după anunţul prietenului şi colegului meu Florin Cîţu, că în spatele meu nu a stat nicio echipă. Echipa mea este PNL, este fiecare membru al PNL, indiferent că am avut poziţii diferite, pentru că nu există altă echipă decât echipa PNL. Toţi cei care mă ştiţi de 30 de ani, ştiţi că niciodată nu am luat decizii singur, m-am consultat cu baza PNL.”

“De-a lungul celor 4 ani sunt mulţi care nu au fost cu mine, care au încercat să se poziţioneze contra mea, care au avut alte păreri şi care de multe ori au luat decizii sau au influenţat comunicarea publică cu efecte negative faţă de PNL.

La fiecare palmă peste obraz pe care am primit-o, am întors şi celălalt obraz. Oameni care nu au fost cu mine, i-am susţinut în funcţii publice sau în funcţii de conducere în continuare pentru că nu am ţinut cont de un factor subiectiv, dacă cineva e sau nu cu mine. Am făcut lucrul acesta pentru că noi toţi suntem PNL. În PNL nu avem voie să acceptăm delictul de opinie sau delictul de poziţionare. Fiecare dintre membri PNL are şansă la cariera politică”, a mai spus Ludovic Orban de pe scena Consiliului Național.

Florin Cîțu l-a salutat pe Ludovic Orban direct de pe scena amplasată în Grădina de vară din Parcul Herăstrău.

„Este cea mai frumoasă priveliște când te uiți la familia liberală. Stimați colegi, după cum probabil ați aflat mulți dintre voi astăzi (duminică – n.r.) am anunțat decizia mea de a mă înscrie în cursa pentru președinția PNL. Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici (…) Europa se schimbă, lumea se schimbă, e nevoie și de un alt tip de politică”, a spus Cîțu