17.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 23:27

Mărturiile Colectiv: “Oamenii au văzut destulă tristețe, destulă moarte. Încercăm să ne bucurăm de fiecare clipă trăită”

spot_img

Trei dintre răniții din clubul Colectiv, care se simt mai bine, au acceptat, joi, să vorbească cu ziariștii. Andrei Trifu, Alex Plîngu și Marian Leuștean au postat pe facebook o fotografie făcută pe holurile spitalului Bagdasar Arseni, unde sunt internați.

Andrei Trifu are 44 de ani și este din Mangalia, de profesie scafandru.

Eram la 4 metri de scenă, în fața camerelor de filmat și foto. Cumva, în momentul acela de hipnoză generală, când a izbucnit focul, am reușit să-mi fac loc sper ieșire. Din pregătirea de 25 de ani de armată mi-am dat seama că ceva e în neregulă (…) am strigat la toată lumea să se lase cât mai jos (…) Eu, până spre ieșire, am reușit să îmi țin respirația un minut și jumătate aproximativ, cu ochii închiși m-am târât pe coate și genunchi cum am învățat în armată. Asta m-a salvat, mi-a salvat căile respiratorii, n-am nimic.

supraviețuitor Colectiv

Oamenii au văzut destulă tristețe, destulă moarte, nu vom uita așa ceva. Nu-i vom uita niciodată pe cei care au fost la acel concert. Viața e ca un fir de nisip, o poți pierde instantaneu, încercăm să ne bucurăm de fiecare moment trăit împreună.

supraviețuitor Colectiv

Mi-am schimbat optica despre viață. Este mult mai plăcut să te bucuri decât să urăști. E mai plăcut să faci un dar decât să iei ceva de la altcineva. E mult mai benefic să râdem decât să plângem. Suntem tratați extraordinar, suntem ca niște membri ai familiilor medicilor, suntem copiii lor.

supraviețuitor Colectiv

Alex Plîngu le-a povestit jurnaliștilor de la stirileprotv.ro că era în club cu prietena lui, care a scăpat fără răni.

Am văzut oameni care au murit sub ochii mei. Cum poate să fie? Crezi că mie mi-e bine dacă ne amintim de lucrurile astea (…) Suntem o familie. Vin oameni pe care nu îi cunosc, cu sacoșe, vor să ne ajute. Asta vreau să știți, că sunt oameni buni în România. Nu știam că e un număr atât de mare de oameni buni, de buni români.

supraviețuitor Colectiv

70 de tineri mai sunt internați în spitalele din țară, 15 dintre ei în stare critică, dar 54 în stare stabilă. În spitalele din străinătate au fost transferați alte 29 de persoane.