12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 0:22

Loterie pentru românii vaccinați. Ministerul Economiei pune la bătaie 15 milioane de lei

spot_img

Românii vaccinați anti-COVID-19 vor primi bani de la stat. Cei care decid să se imunizeze vor fi recompensați cu tichete de masă în valoare de 100 de lei, iar cei care s-au vaccinat deja pot participala o loterie organizată de Ministerul Economiei. 

Ministerul Sănătății a pus, luni, în transparență proiectul de ordonanță de urgență privind acordarea a 350.000 de tichete de masă în valoare de 100 de lei, pentru cei care se vor vaccina cu schema completă, adică două doze de vaccin Pfizer, Moderna și AstraZeneca sau o doză de vaccin Johnson&Johnson. Aceste costuri vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătății, că urmare a rectificării bugetare.

Proiectul prevede și organizarea unei loterii cu o singură tragere în acest an, în luna octombrie, cu un fond de premiere în valoare de 15 milioane de lei. Aici, fondul total de premiere va fi suportat de la bugetul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, că urmare a rectificării bugetare.

În final, proiectul de ordonanță prevede și utilizarea Certificatului Verde European pe teritoriul României pentru a putea atesta calitatea de vaccinat, testat sau trecut prin boala COVID-19.

                                                                                                              Adina Silav