22 C
București
duminică, 14 august 2022 - 16:18
No menu items!

Liderii europeni au decis: Călătoriile în Europa, în baza unui certificat digital de vaccinare. Merkel: „Toată lumea a fost de acord”

spot_img

Liderii UE au dezbătut intens tema existenței unui pașaport de vaccinare. Austria, Grecia, Italia, Spania, Bulgaria, Germnaia și nu numai au susținut ideea unui certificat digital de vaccinare pentru cetăţenii statelor membre care s-au imunizat împotriva Covid-19.

În conseciță, s-a luat decizia realizării unor astfel de certificate care permit oamenilor să călătorească în Europa.

Decizia liderilor vine în contextul în care mai multe țări din sudul UE care depind puternic de turism sunt disperate să salveze sezonul turistic de vară.

Certificatele digitale de vaccinare care permit oamenilor să călătorească în Europa, în ciuda pandemiei de coronaviurs, probabil vor fi disponibile înaintea verii, a spus cancelarul german Angela Merkel după summit-ul virtual al liderilor din UE, transmite Reuters.

“Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a declarat Merkel în cadrul unei conferințe de presă, joi seara, adăugând că executivul european va avea nevoie de aproape trei luni să creeze baza tehnică pentru astfel de documente.