23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 18:27
No menu items!

Fostul ministru al Sănătății avertizează: „Întreaga Europă se pregătește de valul 3 al pandemiei. Nu vom scăpa”

spot_img

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, în prezent președintele Comisiei pentru Sănătate a afirmat într-un interviu că întreaga Europă se pregăteşte de cel de-al treilea val al pandemiei COVID-19 şi, în opnia sa, nici România nu va scăpa de acesta.

„Întreaga Europă se pregăteşte de valul trei, cred că nici noi nu o să scăpăm de acest val, dar depinde de noi cum trecem valul. Rămân aceleaşi restricţii, rămân aceleaşi precauţii, suntem într-un sezon în care avem un vaccin, am vaccinat grupa 1, suntem la grupa a doua populaţională, avem un personal medical care în proporţie de 90-95% s-a vaccinat, avem o scădere a infecţiilor în spitale la personal cu 87%, cred că privim altfel valul trei care se preconizează că va veni, dar din punct de vedere al precauţiilor, ar trebui să rămână aceleaşi”, a declarat, miercuri seară, Nelu Tătaru, la B1 Tv, citat de News.ro.

Românii ar putea să se testeze direct în farmacii

Totodată, fostul ministru a anunțat că este în discuții cu Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România și Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România pentru ca populația să se poată vaccina în viitorul foarte apropiat direct în farmacii.

Propunerea avansată de fostul ministru este ca, ulterior, acestea să devină centre de vaccinare pentru Covid-19.

„Un alt subiect de interes venit ca o propunere a fost și posibilitatea populației de a se testa în cadrul farmaciilor, cum de altfel s-a și întâmplat în anumite state din UE, precum Italia. În acest mod, cei care decid să se testeze, indiferent dacă sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranța unui test efectuat corect, fără eroarea care poate apărea prin testarea proprie la domiciliu, a declarat Nelu Tătaru citat de Mediafax.