12.6 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 11:29

După ce și-a pus bugetarii în cap, premierul Florin Cîțu se răzgândește: “Toți își vor primi sporurile și nu va fi nimeni dat afară”

Premierul Florin Cîțu vrea să pună capăt protestelor și să îi împace pe bugetari. El a revenit asupra deciziei de a tăia sau elimina anumite sporuri în sistemul bugetar și a anunțat, joi, că bugetarii vor primi aceleaşi salarii şi sporuri ca în 2020 și că nu se vor face concedieri.

“Anul acesta nu este nimeni dat afară, toată lumea îşi primeşte sporurile, îşi primeşte aceleaşi salarii ca în 2020. Eu nu văd aici o problemă”, a declarat Cîţu, potrivit Antena 3.

Premierul a fost acuzat de sindicate de lipsa unui dialog social. La rândul său, Florin Cîțu s-a arătat nemulțumit de longevitatea în funcții a unor lideri de sindicat, spunând că sunt aceiași de 30 de ani.

„Sunt foarte mulți lideri sindicali – și aici e o surpriză și ar trebui să ne gândim ca societate: cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceiași de 30 ani? Acolo nu se întâmplă nimic. Peste tot se mai modifică, dar acolo sunt aceiași. Ar trebui să ne gândim cum funcționează lucrurile și poate în acest dialog social ne gândim cum ajung acolo”, a adăugat premierul.