10 C
București
marți, 20 aprilie 2021 - 20:19

Laura Kovesi s-a lăudat la ONU cu dosarele politicienilor și s-a plâns că justiția din România este atacată cu știri și declarații publice false

Conferința pe teme de corupție, organizată, miercuri, la New York de Oficiul Națiunilor Unite în domeniul Drogurilor și Infracționalității, la care a fost invitată Laura Codruța Kovesi, a început la ora 10, ora New York (ora 17, ora României).

În deschidere au ținut discursuri, președintele Adunării Generale a ONU, Miroslav Lajčák, secretarul general al Națiunilor Unite, António Guterres, precum și directorul executiv al United Nations Office On Drugs and Crime, Yuri Fedotov.

Aici ați putut urmări în transmisiune live discursul Laurei Codruța Kovesi, după ce oficialii ONU au fost înștiințați de Sursa Zilei asupra realității crude din sistemul judiciar din România, ascunse prin discursuri triumfaliste.

 
UPDATE 19.20
Laura Codruța Kovesi nu a pierdut ocazia să se laude cu dosarele făcute unor demnitari sau parlamentari, dar s-a și plâns de faptul că „au existat încercări repetate de a modifica legislația anticorupție pentru a limita instrumentele legislative folosite de procurorii anticorupție sau dezincriminarea unor fapte”. Mai mult, Kovesi le-a spus celor din auditoriu că „pe lângă aceste încercări, întregul sistem de justiție s-a confruntat cu atacuri prin știri false sau prin declarații publice de natură să slăbească încrederea în justiție”. 
 
În continuare puteți viziona dezbaterile accesând acest link.