21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:06
No menu items!

Jurnalista care va deveni regina Spaniei GALERIE FOTO

spot_img

Letizia Ortiz, fostă jurnalistă de televiziune, va deveni noua regină a Spaniei

letizia ortiz

Letizia Ortiz, fosta jurnalistă de televiziune care va deveni noua regină a Spaniei, nu are origini nobile, dar şi-a impus stilul modern şi a împrospătat imaginea familiei regale spaniole, după căsătoria, în 2004, cu prinţul Felipe.

Letizia Ortiz Rocasolano s-a născut la 15 septembrie 1972, la Oviedo, într-o familiei obişnuită – mama infirmieră, iar tatăl jurnalist.

Ea a fost căsătorită timp de un an, din 1999 până în 2000, cu Alfonso Guerrero, unul dintre profesorii săi de la facultate, cu care avea o relaţie de aproape zece ani. Tânăra era deja divorţată când l-a cunoscut pe Felipe, moştenitorul coroanei Spaniei şi prinţ de Asturia, în 2002.

Relaţia Letiziei Ortiz cu prințul Felipe a început în primăvara lui 2003, însă a fost ţinută secret până la anunţul oficial al logodnei – câteva luni mai târziu, în noiembrie.

„Dă-mi voie să termin!”, îi spunea Letizia lui Felipe, după anunţul logodnei, când prinţul încerca să o oprească să răspundă la întrebările jurnaliştilor referitoare la cererea în căsătorie, provocând astfel uimire în Spania. Ea a fost nevoită să-şi controleze reacţiile, cel puţin în public, pentru a se adapta rolului care i-a fost atribuit, acela de soţie discretă şi atentă a moştenitorului tronului spaniol.

Cu părul blond, zâmbitoare, impecabilă pe tocuri, viitoarea regină este tot timpul în pas cu moda, iar în acest sens este pe deplin ataşată de creatorii spanioli, alternând costumele elegante şi rochiile de seară, feminine şi sofisticate.

În primii ani după ce a intrat în rândul familiei regale, Letizia s-a străduit să câştige simpatia spaniolilor, care i-au reproşat că este prea distantă şi prea rece. Unii au acceptat cu greu că o „femeie fără origini nobile” i-a câştigat inima prinţului Felipe.

Însă, în februarie 2007, s-a produs o schimbare radicală în viața prințesei după ce sora sa, Erika, s-a sinucis, la vârsta de 31 de ani. După ceremonia de înmormântare, Letizia, care era în acel moment însărcinată, a declarat în faţa presei: „Mulţumesc tuturor persoanelor care au fost întristate de moartea surorii mele”. Spaniolii au fost emoţionaţi, iar prinţesa a început să fie acceptată.

Letizia şi Felipe sunt părinţii a două fetiţe, Leonor – născută în 2005, şi Sofia – născută în aprilie 2007. Familia trăieşte discret într-o casă situată în parcul palatului de la Zarzuela.

Licenţiată în Ştiinţele informării la Universitatea Complutense din Madrid, Letizia a fost prezentatoare şi reporter pentru postul de televiziune CNN+, iar din 2000 s-a alăturat postului TVE, după ce şi-a început cariera în presa scrisă.

D.M.