9.2 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 1:22

Jandarmeria se pregătește de proteste masive în Capitală care se organizează pe Facebook. Forțele de ordine fac apel la înțelegere

Forțele din ordine se așteaptă ca în zilele următoare să aibă loc proteste la care să participe un număr însemnat de manifestanți. În spațiul online au loc chemări în stradă, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, potrivit Agerpres.

Jandarmeria Capitalei precizează că în Bucureşti sunt preconizate mai multe adunări publice, iniţiate în mediul online, la care există posibilitatea să participe un public numeros.

“Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria are obligaţia de a asigura măsurile de ordine publică atunci când au loc manifestaţii la care participă un număr mare de persoane, pentru a asigura protecţia participanţilor şi a celorlalţi cetăţeni şi pentru a preveni şi combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică”, se arată în comunicat.

“Pentru sănătatea lor şi a celor din jur, jandarmii bucureşteni recomandă participanţilor: să poarte mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura; să respecte măsurile de igienizare a mâinilor; să menţină distanţa fizică de minimum un metru”.

În egală măsură, Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la aceste adunări publice să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură, să se delimiteze de grupurile care au un comportament ostil şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

“Jandarmeria Bucureşti asigură, fără discriminare, protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic. Astfel, facem apel atât la cei prezenţi, cât şi la ceilalţi cetăţeni să fie responsabili şi îi asigurăm că sănătatea şi siguranţa lor sunt prioritatea noastră”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.