-0.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 17:30
No menu items!

Italia și Marea Britanie, noi recorduri de decese cauzate de Covid-19 în Europa

spot_img

Italia ar putea revendica în curând recordul nedorit de al celor mai multe decese din Europa, în prezent aflându-se umăr la umăr cu Anglia, relatează The Guardian

A fost prima țară occidentală care a suferit grav din cauza coronavirusului și a sperat că o experiență mai mare cu virusul va ajuta țara să facă față valurilor ulterioare ale pandemiei. Cu toate acestea, Italia a pierdut încă 28.000 de vieți de la 1 septembrie.

Italia a numărat alte 761 de victime vineri, ajungând la 63.387 de decese oficiale. Aceasta o apropie și mai mult de Marea Britanie, care înregistrează un bilanț negativ de 63.603 de morți, în prezent cea mai mare din Europa. Ambele cifre vor subestima considerabil statisticile reale, din cauza infecțiilor neînregistrate, din lipsă de teste.

După Japonia, Italia are cea de-a doua cea mai îmbătrânită populație din lume, cu risc crescut de coronavirus.

Vârsta medie a victimelor italiene ale coronavirusului este de aproximativ 80 de ani. Aproximativ 65% dintre cei care au murit în Italia au avut trei sau mai multe alte probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea sau diabetul, înainte de a fi testați pozitiv, potrivit Institutului Superior de Sănătate din Italia.

Cu toate acestea, acest lucru nu oferă o explicație completă; Germania are o populație demografică similară și, totuși, numărul morților este de o treime din cea a Italiei, în ciuda populației sale mai mari de 83 de milioane. Germania cheltuiește mai mult pentru asistență medicală, așa că are o capacitate mai mare de terapie intensivă, mai mulți medici și asistenți medicali proporționali cu populația și capacități mai bune de testare. De asemenea, a impus un blocaj mai devreme, iar restricțiile sale sunt mai stricte.