19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 8:15
No menu items!

Iohannis: Dacă o persoană cu funcție publică a plagiat, trebuie să plece din funcție

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, într-o declarație de presă la Timișoara, că o persoană aflată într-o funcție publică trebuie să demisioneze, atunci când se dovedește că a plagiat, fără să dorească să facă comentarii cu referire directă la situația șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Dacă o persoană publică a plagiat, trebuie să depășim această situație și persoana respectivă trebuie să plece din funcție. Indiferent cum se numește persoana. Nu vreau să personalizăm discuția pentru X sau Y. Cine a plagiat, pleacă! Plagiatul este o problemă mare a societății. Este o formă de hoție”, a spus Klaus Iohannis, citat de Antena 3.

Iohannis a mai precizat că trebuie să lăsăm specialiștii în domeniu să se pronunțe cu privire la o acuzație de plagiat, precum și să apărăm pe cei care sunt acuzați pe nedrept de plagiat.

Grupul de Investigații Politice (GIP) condus de Mugur Ciuvică a publicat o cercetare privind teza de doctorat a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, potrivir căreia lucrarea reprezintă un plagiat în proporție de 45%.

T.S.