10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:58

MADR vrea să deschidă un hub pentru vânzarea cărnii de oaie în Iran

spot_img

Ministrul Asgriculturii Achim Irimescu a discutat luni cu ambasadorul Republicii Iran la Bucureşti, Hamid Moayyer, despre crearea unui hub pe teritoriul României, în cadrul căruia producătorii agricoli din Iran ar urma să vândă produse din peşte şi fructe de mare, iar cei din România să vândă în Iran, carne de oaie în carcasă, a transmis Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

”Din discuţiile purtate de potenţialii parteneri de afaceri, crearea acestui hub a rezultat ca fiind cea mai bună soluţie, cu îndeplinirea condiţiilor sanitare-veterinare. La rândul său, ambasadorul a apreciat ideea ca fiind utilă, următorul pas fiind ca partenerii comerciali să întreprindă acţiunile necesare pentru a pune hub-ul în funcţiune cu scopul de a dezvolta colaborarea dintre cele două părţi, privind schimburile comerciale de produse agroalimentare”, potrivit comunicatului citat.

Scopul întâlnirii a fost discutarea impactului vizitei pe care Irimescu a realizat-o la Teheran, în perioada 18-21 septembrie 2016. În Iran, alături de Irimescu, s-audeplasat și reprezentanţi ai cultivatorilor de cereale, de seminţe şi ai crescătorilor de ovine din România.

T.S.