14.9 C
București
luni, 5 iunie 2023 - 7:15
No menu items!

DNA a pus în mișcare acțiunea penală față de fostul ministru de interne, Petre Tobă

spot_img

Fostul ministru al afacerilor interne Petre Tobă s-a prezentat, marți, la DNA pentru a fi audiat de procurori, care au pus în mișcare acțiunea penală.

El a declarat, marți, la ieșirea de la DNA, că i-a fost adus la cunoștință faptul că a fost pusă în mișcare „acțiunea penală pentru favorizarea infractorului”. „Am fost citat și m-am prezentat, ca de fiecare dată când voi fi citat, ocazie cu care mi s-a adus la cunoștință că a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru favorizarea infractorului”, a afirmat Tobă.

De asemenea, el a precizat că a respectat prevederile legii și toate normele în vigoare. Luni, Petre Tobă a fost pus la dispoziție prin ordin al ministrului afacerilor interne, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale. „Prin ordine ale ministrului afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, în conformitate cu prevederile Legii 360/2002 privind Statutul Polițistului, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale, domnii Petre Tobă, Gelu Oltean, Rareș Văduva și Horațiu Năbîrjoiu au fost puși la dispoziție”, se arată într-un comunicat al MAI.

Pe 9 septembrie, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Petre Tobă, pentru comiterea infracțiunii de favorizare a făptuitorului. El este cercetat alături de alte 24 de persoane — șefi și angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne — Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI), suspecte pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu, fals și uz de fals.

Andrei Tudor