7.7 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 4:05
No menu items!

Iohannis a muncit pe brânci în 10 ani de mandat: fără o zi de concediu de odihnă și cu activități când românii sunt liberi

spot_img

Președintele României Klaus Iohannis nu a avut nicio zi de concediu de odihnă „în sensul definit de legislația muncii”, explică Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, Administrația Prezidențială a transmis că „având în vedere obligațiile și atribuțiile sale constituționale, președintele României se află în permanență în exercitarea mandatului”.

„Astfel, începând de la depunerea jurământului în funcție, președintele Klaus Iohannis nu s-a aflat în concediu de odihnă, în sensul noțiunii definite de legislația muncii. Precizăm că președintele României nu a încetat, pe parcursul întregului mandat, să își exercite atribuțiile constituționale, dovada în acest sens fiind decretele semnate și publicate în Monitorul Oficial al României, precum și alte acțiuni derivate din prerogativele pe care le deține”, a transmis Administrația Prezidențială într-un răspuns pentru Libertatea.

Mai mult decât atât, Administrația Prezidențială vine cu precizarea că președintele României a avut activitate chiar și în zilele libere legale:

”O scurtă consultare a aceleiași agende a președintelui arată că acesta a avut activitate în timpul unora dintre zilele libere legale, spre exemplu, pe 24 ianuarie, Ziua Principatelor – participarea la ceremonii, 1 iunie, Ziua Copilului – participarea la summitul Comunității Europene din Republica Moldova, 4 iunie – Rusaliile ortodoxe – deplasare în Germania, 15 august – Ziua Marinei – participarea la festivități, 30 noiembrie – Sfântul Andrei – recepția de Ziua Națională și ceremonia de învestire în funcție a șefului Statului Major al Apărării, urmată în aceeași zi de plecarea la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28) din Dubai.”, se arată în răspunsul dat către Libertatea.

În ultima perioadă, o parte dintre reprezentanții partidelor de opoziție au reclamat absența sa, iar un deputat AUR chiar l-a dat dispărut la Poliție. În plus, de-a lungul timpului, presa a relatat pe larg despre vacanțele prezidențiale.

Ultimul eveniment din agenda sa data din 18 decembrie 2023.

La mai bine de o lună de la ultimul său angajament public, președintele Klaus Iohannis își începe luni  agenda oficială din ultimul său an de mandat ai celor zece petrecuți la Cotroceni.

Președintele se întâlnește luni, 22 ianuarie, la Cotroceni, cu premierul vietnamez, pentru ca mai apoi să-i primească pe noii ambasadori ai mai multor state, printre care și cel al Marii Britanii.

D.Constantin