9 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 16:40
No menu items!

Klaus Iohannis revine la activitate, după ce a fost dat dispărut la Poliție: Președintele a numit vineri un nou ambasador în Thailanda

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decrete pentru numirea unui nou ambasador în Regatul Thailandei și eliberarea din funcție a doi magistrați. Totul are loc la o zi după ce un deputat AUR a mers la poliție, unde l-a „dat dispărut” pe președintele României, care nu a mai avut nicio acțiune publică de la 18 decembrie. 

Administrația Prezidențială a transmis vineri că președintele Klaus Iohannis a semnat o serie de decrete, primul pentru numirea Danielei Brînduşa Băzăvan în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Thailandei și alte două pentru eliberarea din funcție a lui Nasz Csaba-Béla, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție – pensionare, la data de 1 februarie 2024 și a lui Mihai-Zamfir Lucian-Cătălin la Înalta Curte de Casație și Justiție – pensionare, la data de 1 februarie 2024. 

Totodată, Administrația Prezidențială a mai publicat vineri și agenda președintelui pentru următoarea perioadă, fiind primul anunț de acest fel de la începutului anului. 

Klaus Iohannis urmează să se întâlnească, pe 22 ianuarie, cu premierul Vietnamului, Pham Minh Chinh. Ofialul vietnamez se va afla la Palatul Cotroceni, într-o vizită oficială. Ulterior, Iohannis se va întâlni cu ambasadorii mai multor state – Brazilia, Marea Britanie, Grecia, Armenia, Azerbaidjan, Tunisia și Japonia. Agenda oficială nu include vreo declarație din partea președintelui Iohannis după oricare dintre aceste întâlniri. 

Comunicatele Administrației Prezidențiale vin la o zi după ce atât AUR, cât și USR au derulat o campanie pe rețelele de socializare prin care au „taxat” lipsa președintelui României din viața publică în ultima lună. Iohannis a avut ultima apariție oficială pe 18 ianuarie, înainte de sărbătorile de iarnă, după care a „dispărut”, spun politicienii din opoziție. 

Mai mult, un deputat AUR a mers joi la o secție de Poliție din Capitală, unde a depus oficial o sesizare de „persoană dispărută” pe numele președintelui României. 

Emanuel Stan