28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 16:40
No menu items!

Klaus Iohannis nu are în agendă anul 2024. De la începutul anului, el sărbătorește Ziua Internaţională a Statului Degeaba

spot_img

Președintele României, Klaus Iohannis, pare că are un concediu prelungit și nu a început încă munca în acest an.

Pe site-ul Președintele României, la rubrica Agenda Președintelui, nu există nicio activitate pentru anul 2024. De fapt, anul 2024 este inexistent.

Deși suntem la jumătatea lunii ianuarie, deci practic anul 2024 a început de 2 săptămâni, pe site-ul cu pricina găsim încă activități care au avut loc în luna decembrie, mai precis pe 18 decembrie.

Cu alte cuvinte, președintele României ori a ținut la secret activitățile întreprinse între 18 decembrie 2023 și 16 ianuarie 2024 ori nu a făcut nimic și a sărbătorit Ziua Internaţională a Statului Degeaba.

De menționat că Ziua Internațională a Statului Degeaba este sărbătorită pe 16 ianuarie.  

Legenda spune că această zi a fost creată în urmă cu 40 de ani de Harold Pullman Coffin, de la San Fracisco Examiner, scrie CNBC. Cu toate acestea, ea este sărbătorită încă din 1973 pentru a exista o zi „în care să ne concentrăm pe noi înşine”.

Harold Coffin a propus această zi cu intenţia de a satiriza o mulţime de sărbători „inutile”, dar şi pentru a celebra viaţa în sine.

El a propus ca americanii să aibă o zi naţională în care nu trebuie să facă nimic, ci să fie o zi în care pur şi simplu trebuie să stea degeaba.

D.Constantin