9 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 18:24
No menu items!

VIDEO. Putin, înjurat de bunicuțe: ”Să se ducă la dracu! Totul e zero, doar minciuni!”

spot_img

Pensionarii ruși sunt foarte nemulțumiți de regimul lui Putin. Se pare că le-a ajuns cuțitul la os, iar o femeie în vârstă chiar l-a înjurat pe liderul de la Kremlin. Mai multe înregistrări video redau nemulțumirile la adresa lui Putin pe care pensionarii ruși le exprimă deschis în interviuri luate pe stradă. 

Presiunea asupra nivelului de trai al rușilor crește tot mai mult, iar pensionarii ruși, o categorie socială obișnuită să reziste și să îndure, încep să dea semne că s-au săturat și nu mai vor să tacă. Unii îl critică fără ocolișuri pe Vladimir Putin și au reacții dure la adresa președintelui rus când sunt chestionați pe stradă despre situația din Rusia.

Anton Gherașcenko, consilier în cadrul ministerului de Interne din Ucraina, a postat pe X, fosta Twitter, o înregistrare video cu o femeie în vârstă din Rusia care are o reacție furioasă când o jurnalistă o întreabă ce părere are despre Putin, relatează Newsweek.

„I-aș zice să se ducă la dracu. Da, cu situația care e acum, nu se mai poate face nimic, nimic. Înțelegeți?”, a răspuns femeia despre președintele Rusiei.

Întrebată ce ar face dacă ar conduce ea Rusia, cum ar schimba situația actuală, bătrâna a răspuns: „Nu știu cum aș schimba asta. E greu de vorbit despre orice acum. E greu când totul e zero”.

„Am 82 de ani. Atât de mult am îndurat. Am trecut prin război, știu cum a fost foametea. La fel de flămândă sunt acum. Nu era nimic atunci. Ne hrăneam unii pe alții, ne ajutam unii pe alții și ne dădeam mâncare unii altora. Acum e multă (mâncare în magazine, n. red.) și noi suntem cu toții flămânzi. Este foarte greu acum, în acest moment, foarte greu. Cred că am pierdut ultimii 20 de ani care au trecut”, a continuat ea.

Într-o altă înregistrare postată de Gherașcenko, o altă babușka (bunică, în limba rusă) l-a acuzat pe Putin că „minte într-una”.

„A zis că n-o să candideze pentru a fi reales. A zis că nu va permite mărirea vârstei de pensionare. Când îi văd fața la televizor, schimb imediat canalul. Nu vreau să-i ascult minciunile. Doar minciuni, doar violență, doar dezamăgire”.

D.Constantin