Inspecția Judiciară își prelungește controlul la DNA. Concluziile: până pe 6 octombrie

Controlul Inspecţiei Judiciare la Direcția Națională Anticorupție (DNA) a fost prelungit până pe 25 august, deși termenul iniţial a fost 11 august. Apoi, până pe 15 septembrie inspectorii vor redacta concluziile, iar pe 6 octombrie, cel mai târziu, raportul va ajunge în plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, anunţa luni că, pe 11 august, ar trebui să se încheie verificările Inspecției Judiciare la DNA.

„Ministrul justiţiei are două căi de a face un control de fond la Ministerul Public. Pe de o parte, ministrul, prin ordin poate să numească procurorii, obiectivele controlului şi graficul. O altă procedură la care eu am apelat a fost aceea de a mă adresa Inspecţiei Judiciare, solicitând ca în planul lor de măsuri să aibă o astfel de abordare. Inspecţia Judiciară a stabilit graficul de efectuare a controlului, a hotărât care este componenţa comisiei, a stabilit care sunt obiectivele controlului. Eu am făcut doar scrisoarea de solicitare a evaluării, a controlului de fond, care nu fusese de 10 ani de zile. Eu am auzit că au fost 176 de controale, dar sunt din alea punctuale. Eu vorbesc de managementul de fond al insituţiei. Eu am trimis scrisoarea. Inspecţia Judiaicră a prins-o în programul de măsuri de control, a stabilit componenţa comisiei, graficul, obiectivele”, a spus, luni,Tudorel Toader.

Inspecţia Judiciare a început, pe 17 iulie, verificările la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a solicitării ministrului Justiţiei privind verificarea eficienţei manageriale de la DNA şi Parchetul General.

R.D.

NICIUN COMENTARIU