Ministrul justiției admite: Codul Penal nu are mereu o proporţie justă între gravitatea faptelor şi limitele de pedeapsă

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, că nu totdeauna Codul Penal are o proporţie justă referitor la gravitatea faptelor raportat la limitele de pedeapsă. El a exemplificat prin faptul că pedeapsa pentru sustragerea unui înscris e de până la 7 ani, iar cea pentru omor din culpă este până la 5 ani.

“În opinia mea, Codul Penal actual nu are o proporţie totdeauna justă între gravitatea faptelor şi limitele de pedeapsă prevăzute de lege”, a declarat Tudorel Toader, la sediul ministerului.

Ministrul justiției a exemplificat prin pedepesele prevăzute de legislaţia actuală în privința sustragerii unui înscris şi omorul din culpă.

“Dacă vreţi să dau un exemplu: sustrage cineva un înscris, un document şi pedeapsa este până la 7 ani, ucide cineva din culpă o persoană şi pedeapsa este până la 5 ani. Veţi spune că diferă forma de vinovăţie. Vă voi răspunde că diferă şi valoarea protejată, pentru că un înscris nu este mai important decât viaţa unui om”, a mai spus Toader.

R.D.

NICIUN COMENTARIU