3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 18:16
No menu items!

Informații bombă din China: Doar o cincime dintre persoanele pozitive la coronavirus au dezvoltat simptome

spot_img

China a dat publicității, pentru prima oară, o situație a persoanelor depistate pozitiv pentru coronavirus, fără să aibă simptome, dezvăluind că cei care rămân fără simptome pe parcursul infecției sunt majoritari, scrie Bloomberg, preluat de Mediafax.

Din 6.764 de persoane testate pozitiv fără a prezenta simptome, doar o cincime – 1.297 – au prezentat ulterior semne ale îmbolnăvirii și au fost reclasificate drept cazuri confirmate, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale a Sănătății din China, Mi Feng.

Aproximativ 1.023 sunt încă monitorizați medical pentru a vedea dacă apar simptome. Restul – 4.444 – nu mai sunt sub observație.

Fenomenul transmiterii asimptomatice este o caracteristică a virusului care a permis pandemiei să se răspândească mai larg și mai rapid decât focarele anterioare.

În timp ce cercetătorii au crezut că majoritatea pacienților în cele din urmă sfârșesc prin a dezvolta simptome, datele Chinei arată că un grup considerabil rămâne simptome pe tot parcursul infecției.