1.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 21:23
No menu items!

Ritual de 12 ani! Lumina Sfântă a ajuns, de la Ierusalim

spot_img

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă seara în ţară, pentru a 12-a oară consecutiv, cu un avion special, de către o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul. Delegația Bisericii Ortodoxe Române va merge la Catedrala Patriarhală, acolo de unde Lumina va ajunge în bisericile din toată țara, scrie stiripesurse.

Tot ca în fiecare an, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va aduce Lumina Sfântă în Portul Tomis, iar apoi va pleca pe faleza Cazinoului din Constanţa spre Catedrala Arhiepiscopală “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, unde va oficia Slujba Învierii.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că Lumina Sfântă de la Ierusalim va poposi la malul Mării Negre, fiind adusă de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie în Portul turistic Tomis.

“Şi în acest an Lumina Sfântă de la Ierusalim va poposi la malul Mării Negre. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sosi în această seară cu Sfânta Lumină în Portul Turistic Tomis în jurul orei 23.30, de unde va pleca, pe faleza Cazinoului Constanţa, spre Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Aici va oficia slujba Învierii”, se arată în comunicat.

Astfel, în jurul orei 23.50, în faţa Catedralei Arhiepiscopale va începe prima parte a slujbei, după recomandările Patriarhiei Române, iar apoi ÎPS Teodosie şi clerul vor intra în catedrală pentru a săvârşi restul Canonului Învierii şi Sfânta Liturghie.

“După intrarea clerului, uşile catedralei se vor închide, astfel încât slujba să fie săvârşită conform ordonanţelor militare, fără prezenţa credincioşilor”, a mai precizat sursa citată.

În ultimii ani, a devenit o tradiţie la Constanţa ca Arhiepiscopul Tomisului să vină cu Lumina Sfântă de pe mare.