15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:34
No menu items!

GUVERNUL CÎȚU A PICAT! Moțiunea a fost adoptată cu 281 voturi „pentru” și ZERO „împotrivă”

spot_img

Guvernul Florin Cîțu a picat, moțiunea PSD fiind adoptată cu peste 234 de voturi.

Votul a fost secret, cu bile, dar parlamentarii USR, AUR și PSD au votat la vedere, astfel că s-a putut face o numărătoare paralelă, până la cea oficială privind numărul voturilor. 

Au fost înregistrate 281 voturi „pentru” adoptarea moțiunii și ZERO voturi „împotrivă”, dar si ZERO voturi anulate, din cei 318 prezenti.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a fost dezbătută și votată, timp de 3 ore, marți, în plenul reunit al Parlamentului. Moțiunea intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu” a fost inițiată de PSD.

La dezbateri, Florin Cîțu a atacat USR pentru că a ieșit de la guvernare și a afirmat că îi pare rău că nu i-a demis pe unii dintre foștii miniștri USR PLUS mai devreme, din cauza incompetenței lor.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a avut un discurs presărat cu expresiile folosite de premierul Cîțu în postările de pe rețelele de socializare: „Cîțu, ai eșuat big time, nu ești fantastic, nu ești wow”.

La rândul său, fostul vicepremier Dan Barna l-a atacat pe Florin Cîțu spunându-i că „Ați fi putut fi Superman, dar ați ales să fiți doar un oarecare banal Florin Cîțu”.

George Simion de la AUR a preferat să spună doar că nu are niciun discurs pentru Cîțu, deoarece nu vrea să îi aloce „nicio secundă lui Florin Cîțu”. Simion a făcut LIVE din Parlament chiar înainte de dezbateri, având un dialog spumos cu Florin Cîțu.

Diana Șoșoacă, senator din partea parlamentarilor neafiliați, a avut același discurs furibund la adresa lui Florin Cîțu, așa cum ne-a obișnuit în ultimele luni.

Marilena Nedelcu