21.2 C
București
marți, 30 mai 2023 - 11:33
No menu items!

Marcel Ciolacu: „Florine, Superman, ai căzut în cap. Zboară acasă lin!”

spot_img

Președintele PSD Marcel Ciolacu și-a construit discursul susținut, marți, în Parlament, la dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, pe o serie de atacuri dure la adresa Executivului, condimentate cu ironii la adresa lui Cîțu, dar și a liderului USR, Dan Barna. „Florine, Superman, ai căzut în cap. Zboară acasă lin!”, a încheiat Ciolacu de la tribuna Parlamentului. 

„Dumneavoastră trebuie să plecați azi, pentru că nici măcar n-ați început să guvernați. Nouă luni v-ați bătut ca chiorii pentru șefia PNL. Și astăzi ați ajuns șef peste un hoit politic. PNL a ajuns să miroasă a PNȚCD. Dar asta e problema voastră! Problema noastră și a românilor este că ați distrus țara în lupta voastră absurdă pentru ciolan!

Echipa câștigătoare este de fapt echipa ucigătoare!

Ați jucat golf cu viețile românilor! Sub patronajul lui Iohannis și al PNL, românii mor carbonizați în spitale!

După 7 ani de mandat, șeful statului- Klaus Iohannis, ne spune relaxat că statul a eșuat! Așa este! În ”Guvernul meu” românii au ajuns să moară arși în spitale! Nu o dată, nu de două ori, ci de 12 ori la rând! 12 tragedii și zeci de oameni care au murit nevinovați din cauza incompetenței voastre.

Acest sistem patronat de PNL a omorât oameni nevinovați!

Statul a eșuat pentru că românii au ajuns să se teamă de lucrurile care ar trebui să-i salveze! Românilor le este frică să mai meargă la spital! Aici ați adus statul, domnilor Iohannis și Cîțu!

Guvernarea voastră a eșuat! Voi sunteți reprezentanții statului. Voi trebuia să aveți grijă de români. Voi ați eșuat! Tu – Florin Cîțu, ai eșuat Big Time!

România eșuată este singurul proiect politic care va rămâne în urma guvernării PNL! În rest doar tristețe și dezolare! Să vă fie rușine !

Domnule prim-ministru,

Ce ați făcut toată vara?! Nimic!

V-ați luptat cu Orban pe funcții în loc să vă pregătiți de pandemie!

Ați inaugurat fără rușine valul 4 cu 5 mii de peneliști la Congresul vostru penibil!

În frunte cu Iohannis, ați sfidat toate regulile! Ați încălcat legea și bunul simț. Iar acum mai aveți tupeul să ne cereți responsabilitate și să băgați noi restricții?! Cine vă mai crede, domnule Cîțu?!

Ați distrus campania de vaccinare. Iar acum îi faceți pe români proști că nu se vaccinează. Dar testarea de ce ați scos-o, domnule Cițu?! Vă răzbunați pe români și le încălcați toate drepturile fundamentale!

Ați scos România din Europa!

Mergeți pe stradă, domnule Cîțu! Vorbiți cu oamenii. Acolo, printre claxoanele românilor nervoși, o să vedeți unde ați dus această țară. Toți vă urăsc. Nimeni nu vă mai crede.

Nu sunteți fantastic. Nu sunteți wow. Sunteți doar total rupt de realitate și de problemele oamenilor. Nu cu o sută de lei ca Ceaușescu o să vă salvați. Nu merge! Ați ajuns cel mai detestat om din România! ACASĂ!

Am înțeles cu toții că nu știți cât costă pâinea, pentru că nu consumați. Între noi fie vorba, chiar sunt curios ce consumați dvs…poate ne spuneți azi.

Dar că facturile românilor se dublează, vă pasă?! Știți acest lucru?! Știți că pacienții cronici nu au DIN NOU acces la tratament?! Vă pasă?! Vă pasă că 88 la sută dintre bolnavii de cancer aflați sub tratament în 2019 au murit în mai puțin de un an?

Vreți să repetați strategia asta criminală și acum?

Vreți să moară lumea în case de frig la iarnă, domnule Cîțu?!

Vă citesc o știre: ”Doua fetițe din Roman, în vârstă de 9 și 12 ani, își vând jucăriile în stradă în speranța că vor caștiga destui bani pentru ca parinții lor să plătească facturile la utilități”. Aici ați adus România! Asta e realitatea! Voi stați la căldură, iar românii se luptă cu sărăcia! România moare de foame, la propriu! În România, dumneavoastră îi furați pe cei mai săraci dintre români!

Oamenii nu au nevoie de super- eroi închipuiți, ci de salarii și pensii decente! Oamenii au nevoie de căldură și apă caldă! Oamenii au nevoie de spitale și școli decente! Oamenii au nevoie de respect și de un guvern responsabil! Oamenii s-au săturat de voi!

Acest Guvern a mințit, a furat și a distrus România!

Acest Guvern a împrumutat miliarde de euro, dar în continuare românii suferă de foame și frig.

Joaca de-a Dumnezeu a domnului Cîțu cu viețile și sănătatea românilor trebuie să înceteze astăzi!

Mă uit la domnul Barna: aveți șansa să vă spălați azi păcatele! Aveți șansa să recunoașteți în fața românilor că ați fost părtași la acest dezastru. Ați distrus România cot la cot cu PNL timp de 9 luni de zile!

Dacă regretați cu adevărat, votați la vedere moțiunea de cenzură a PSD!

Trebuie să trimitem acasă acest guvern irațional și iresponsabil. Trebuie să salvăm România de un guvern care a devenit un pericol la adresa cetățenilor săi.

Acest Guvern trebuie să plece AZI! Moțiunea PSD va trece cu un scor istoric! Florine, Superman, ai căzut în cap! Zboară acasă lin!”, a spus Marcel Ciolacu.

Ironie și la adresa lui Barna 

În discursul său, Marcel Ciolacu l-a ironizat pe fostul lider al USR, Dan Barna, cel care la precedenta moțiune își pierduse ochelarii: ”Sper că sunteți de acord, domnule Barna! La ultima moțiune, erați alături de domnul Cîțu. Și v-au căzut ochelarii. Astăzi sper să nu vă cadă și bilele!”. 

Raluca Dan