13.8 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 8:05

Florin Cîțu la moțiune: “S-au unit tovarășul Ciolacu, domnul cu spirala și căpitanul extremiștilor”

spot_img

Premierul Florin Cîțu a criticat, în discursul susținut în cadrul moțiunii de cenzură, alianța împotriva sa, formată din USR, AUR și PSD: “Moțiunea PSD, cel mai mare inamic al vostru, este susținută și votată de USR. Așa-zișii reformiști s-au aliat cu PSD și cu extremiștii”.

“Dragi români, ați fost trădați. USR, partidul pe care l-ați votat să facă bine, vrea să dea jos Guvernul din care face parte. Guvern în care au ajuns datorită încrederii dumneavoastră. Se poate să fie mai josnici de atât liderii acestui partid? S-au făcut frați cu PSD și cu extremiștii neo-fasciști pentru a-l înlătura pe singurul om care i-a pus la treabă și care i-a împiedicat să se joacă cu viețile românilor.”, a continuat Cîțu. 

Discursul lui Cîțu a fost întrerupt de huiduieli din sală: “Nu mai plânge, Cîțu!”, “Oamenii mor din cauza ta!”, “Fără pușcăriași în funcții publice!”, “Te lepezi de Satana?”

Premierul a continuat spunând că “în 30 de ani de politică nu a existat o alianță mai toxică și mai iresponsabilă decât cea pe care o vedem astăzi: USR, PSD și extremiștii. Oare ce câștigă USR din faptul că aruncă România în haos? Poate vrea să confirme că este mai socialist decât PSD și mai extremist decât extremiștii? S-au unit tovarășul Ciolacu, domnul cu spirala și căpitanul extremiștilor“, a mai declarat Cîțu, făcând aluzie la șefii partidelor care votează moțiunea – Marcel Ciolacu, Dacian Cioloș și George Simion.

Cîțu a dat vina pe USR pentru ceea ce se va întâ,mpla dacă Guvernul pică: “Să fie foarte clar: responsabilitatea pentru tot ceea ce urmează: dobânzi, curs, prețuri, pandemie – este a USR. La PSD este de înțeles, este un partid de opoziție iresponsabil”.

În încheiere, prim-ministrul a criticat toți foștii miniștri USR PLUS, care votează, azi, chiar împotriva lui, și a adăugat că îi pare rău că pe unii dintre ei nu i-a demis mai devreme: “Am fost prea indulgent cu incompetența și amatorismul acestor miniștri. Trebuia să îi fi demis mai devreme și poate azi eram pregătiți pentru valul 4, aveam câțiva kilometri de autostradă. Am tolerat mai mult decât era cazul din respect pentru dumneavoastră, dragi români”, a mai spus Florin Cîțu.

Marilena Nedelcu