10.4 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 17:24

Gabriel Oprea demisionează din Parlament

spot_img

Gabriel Oprea a anunțat, vineri, într-o postare pe contul său de Facebook, că demisionează din Senat.

“Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca și familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare”, a scris Gabriel Oprea pe Facebook.

Joi seară, Gabriel Oprea anunța, tot pe contul său de pe pagina de socializare, că îi va cere preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să supună încă o dată la vot cererea DNA în cazul său, iar colegilor săi să voteze pentru începerea urmării penale. Vineri dimineață, Oprea a cerut și oficial, printr-o scrisoare transmisă președintelui Senatului, reluarea votului.

Tot vineri, vicepreşedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, a declarat pentru Mediafax, că, indiferent cine cere reluarea votului în cazul Oprea, acest lucru nu se poate întâmpla, sugerând că singura soluţie pe care o mai are Gabriel Oprea este demisia din Parlament.

R.D.