10.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 14:26

Franţa: Profesor de la o școală evreiască, înjunghiat de susţinători ai Statului Islamic

spot_img

Un profesor de istorie de la o școală evreiască din Marsilia (sudul Franței) a fost rănit prin înjunghiere miercuri seară de trei indivizi, susținători ai Statului Islamic, informează Reuters și AFP citând prefectura poliției și procurori.

Atacatorii profesorului au făcut comentarii antisemite şi şi-au exprimat susţinerea faţă de terorism, potrivit unui comunicat al ministrului francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

Ministrul a reiterat “determinarea totală (a Guvernului) de a lupta împotriva tuturor formelor de rasism şi antisemitism şi de a combate propaganda teroristă”.

Cei trei agresori erau pe două scutere, unul dintre ei purtând un tricou cu sigla Statului Islamic l-a abordat pe profesor în stradă, a declarat procurorul din Marsilia Brice Robin pentru Reuters. Un alt agresor a arătat o poză de pe telefonul său mobil cu Mohamed Merah, un militant islamist local care a ucis șapte persoane într-o serie de atacuri în sudul Franței în 2012.

“Cei trei indivizi au proferat insulte și amenințări la adresa victimei și apoi au înjunghiat-o în braț și picior. Ei au fost întrerupți de sosirea unei mașini și au fugit”, a adăugat Robin, citat de Reuters.