12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 23:10

Franța: Incident armat într-un liceu din Grasse, opt răniți. Atacatorul are 17 ani

spot_img

Un incident armat a avut loc joi într-un liceu din Grasse, în Alpii Maritimi,  relatează presa franceză.

Atacatorul aflat în posesia mai multor arme a deschis focul, vizându-l îndeosebi pe directorul liceului Tocqueville. Există temeri că mai multe persoane au fost rănite, transmite BFMTV, citat de Agerpres.

Surse polițienești, citate de Reuters, persoana reținută este un elev de 17 ani. Acesta avea asupra sa o pușcă, două pistoale și două grenade. “Individul nu pare să se afle în evidențele poliției”, a declarat o sursă din poliție, citată de Reuters. O a doua sursă a afirmat că doi studenți au deschis focul înspre directorul liceului, care a fost rănit. Cei doi nu par a fi militanți, potrivit acestei surse. “Unul dintre cei doi a fost arestat, iar celălalt a fugit. S-a creat panică printre elevi care s-au refugiat într-un supermarket din apropiere”, a mai declarat cea de-a doua sursă. Și AFP a relatat că o a doua persoană a fugit de la locul acestui incident armat produs la miezul zilei.

Serviciile de urgență din Grasse, sudul Franței, i-au avertizat pe Twitter pe locuitori să rămână în case, iar guvernul francez a lansat o alertă de atac terorist prin intermediul aplicațiilor de telefon după incidentul din Grasse.

R.D.

foto: Reuters