10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 6:52

Iohannis: Sunt mulțumit de Kovesi și Lazăr. Nu văd venind momentul schimbării șefei DNA

spot_img

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat mulțumit de activitatea procurorilor, referindu-se în special la procurorul general Augustin Lazăr și la șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Klaus Iohannis a fost întrebat, vineri, la Palatul Cotroceni, ce părere are despre decizia Curții COnstituționale a României care a desființat dosarul deschis de DNA și preluat de Parchetul General, referitor la emiterea Ordonanței de Urgență 13. Președintele a spus că această decizie nu poate avea efecte de ordin administrativ, respectiv nu trebuie operate modificări în conducerea DNA sau a Parchetului General. „Sunt mulțumit de activitatea procurorilor, a procurorului general, a șefului DNA”, a spus Iohannis.

În privința procedurii de evaluare demarate de ministrul justiției, președintele a apreciat această măsură. „E foarte bine că se fac evaluări din când în când. Asta îi ajută pe procurori să lucreze mai bine”.

Iohannis a precizat că nu mai vede oportună declanșarea referendumului, dar, întrebat dacă acesta s-ar impune în cazul unei forțări a schimbării șefei DNA, el a precizat că nu vede venind un astfel de moment.

Valeriu Motoc