10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024 - 3:12
No menu items!

FOTO/VIDEO. Substanţe toxice, folosite pentru coacerea prematură a legumelor din solarii. Unde le-au găsit polițiștii

spot_img

Trei bărbaţi din Ilfov şi Buzău sunt cercetaţi de poliţişti într-un dosar care vizează utilizarea sau revânzarea de substanţe toxice, în special în scopul coacerii premature a legumelor cultivate în solarii. 

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău şi Ilfov au pus în executare, marţi, 6 mandate de percheziţie domiciliară, în Buzău şi Ilfov, la persoane bănuite că utilizează sau revând substanţe toxice, în special în scopul coacerii premature a legumelor cultivate în spaţii protejate, de tip solar.

Percheziţiile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Pogoanele.

În aceeaşi zi, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din Giurgiu, au prins în flagrant delict un bărbat din Ilfov, în timp ce transporta 200 de sticle şi 210 pungi care conţineau substanţe toxice şi produse de protecţia plantelor neomologate în România.

Din investigaţii, a reieşit că acestea ar fi fost introduse în ţară, ilegal, în urmă cu puţin timp.

În urma activităţilor, au fost descoperite şi ridicate 204 kilograme şi 356 de litri de substanţe toxice şi de protecţia plantelor neomologate, din care 16 kilograme şi 58 de litri de produse cu termenul de valabilitate expirat.

În baza mandatelor de aducere, persoanele bănuite – un bărbat din Ilfov şi doi bărbaţi din Buzău, cu vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani – au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, se continuă cercetările pentru producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării, trafic de produse sau substanţe toxice, contrabandă calificată şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, fapte prevăzute şi pedepsite de O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului şi Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal.

                                                                                                                    Adina Silav